
Κρέπες & Αειφορία: Γεύσεις, Πολιτισμός και Περιβαλλοντική Συνείδηση στη Γ’ Γυμνασίου
Η παρασκευή κρεπών στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών στη Γ’ Γυμνασίου συνδέεται με τη διάχυση της αειφορίας, καθώς προάγει τη διαπολιτισμική κατανόηση και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενισχύοντας την πολιτιστική αειφορία. Παράλληλα, η επιλογή τοπικών, βιολογικών ή εποχιακών πρώτων υλών συμβάλλει στη διατροφική αειφορία, ενώ η υπεύθυνη χρήση των υλικών και η αποφυγή της σπατάλης τροφίμων ευαισθητοποιούν τους μαθητές σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης.


